Använd öronproppar eller hörselkåpor för att minska buller.

Att arbeta hemma i högsta koncentration: en utopi för vissa människor, en hopplös uppgift för andra. Vill du koncentrera dig bättre när du arbetar hemma? Inte bli störd av grannarna på övervåningen som borrar ett nytt skåp i väggen? En partner som pratar för högt i telefon? Eller tonårssonen eller tonårsdottern som har roligt på Fortnite?

Vi har gjort ett litet urval av produkter som förvandlar ditt hemmakontor till ett meditationsrum igen. Med öronpropparna i eller öronskyddet på är alla distraherande ljud omkring dig ett minne blott och du kan fortsätta arbeta i lugn och koncentration!

Earline Coverguard Öronproppar av skum

Öronproppar med 39 decibel dämpning. Perfekt för att arbeta i lugn och ro.

3M Peltor X3A hörselskydd

Hörselskydd med en dämpning på 33 decibel. Tillräcklig dämpning för optimal koncentration.

Vill du arbeta mer produktivt hemifrån? Vi ger dig 7 tips!

1. Ingen pyjamastid, ta på dig kläder. Det är otroligt frestande att krypa ihop i pyjamas i soffan eller till och med i sängen framför datorn. Men detta hjälper tyvärr inte din produktivitet. Nu behöver du inte krypa bakom datorn i en tredelad kostym, men se till att du lägger pyjamasen åt sidan en stund medan du arbetar. Desto bättre att du tar på dig den igen när du stänger ner datorn!

2. Planera din arbetsdag. Många arbetar redan med att arbeta med att göra-listor på jobbet, så varför inte använda dem hemma också? Bestäm vilka arbetstider du har för dagen, gör en (realistisk) lista över vad du vill slutföra den dagen och sätt igång! Dina fastställda arbetstider och din lista över uppgifter hjälper dig också att avsluta din arbetsdag. Hej då, jobba sent, hej då, gör-det-själv-listan är klar och datorn är avstängd!

3. Ge dig själv en paus. Även när du arbetar hemifrån har du rätt till en paus, så ge dig själv denna tid för att koppla av. Behöver du ställa in diskmaskinen eller hänga upp tvätten? Inga problem, under din rast har du gott om tid för detta! Denna tillfälliga distraktion kommer bara att se till att du kommer tillbaka till datorn full av energi.

4. Se till att du inte alltid är tillgänglig. Är din morgon mest produktiv? Eller kanske bara efter lunch? Ta då hänsyn till detta i ditt dagliga schema. När du vet att du är mest produktiv en dag, stäng tillfälligt av dina e-post- och WhatsApp-meddelanden. På så sätt kan du fortsätta arbeta ostört och då har du tid att svara på dina missade meddelanden eller e-postmeddelanden i lugn och ro.

5. Var väl förberedd. En dator, ett skrivbord och en kontorsstol är alla nödvändiga för att börja arbeta hemma. Men se också till att du har tillgång till alla dokument och all information som du tror att du behöver. Kontrollera därför din VPN, ditt moln eller din (en) enhet innan du börjar arbeta hemifrån.

6. Gör tydliga överenskommelser med din partner, familj eller husboende. Att arbeta hemifrån innebär förstås att man faktiskt arbetar. Tyvärr kan du inte bara sitta i soffan och titta på Netflix med din sambo eller spela spel på playstation i några timmar. Se till att ni gör tydliga överenskommelser om när du kan och inte kan bli störd. På så sätt ser du till att alla i huset vet vad de behöver vara uppmärksamma på.

7. Är du lätt distraherad? Avskär dig själv ibland! Vissa människor kan bara arbeta med musik på och andra kan bara arbeta i absolut tystnad. Tillhör du den sistnämnda gruppen? Se då till att du faktiskt kan stänga av dig själv från dessa distraktioner. Kolla till exempel in en öronmussla eller öronproppar för att dämpa ditt omgivande ljud.

Dessa hörselskydd skyddar din hörsel från den hektiska miljön.