• Stort sortiment
  • Bästa priser!
  • 30 dagar retur
  • Säker betalning

Hörselkåpor barn

Vill du skydda ditt barns hörsel? Kolla då in våra hörselkåpor barn. Varför är det viktigt att skydda ditt barns hörsel? Barn har känsliga öron, vilket gör dem mer sårbara för hörselskador än vad vi är.

Det finns olika typer av hörselskydd för småbarn, bebisar och barn, allt från öronproppar till hörselkåpor för barn. Nedan hittar du våra bästa hörselkåpor för barn.

Ett bra hörselskydd för barn finns till exempel i kategorin 3M-skydd för barn. Men Alpine Muffy är också mycket populära bland barn.

Letar du efter hörselskydd för utbildning? Ta en titt på våra pedagogiska hörselkåpor.

För hörselskydd för spädbarn, se Hörselkåpor för spädbarn.

Erhåll 5% rabatt via mejl vid din följande beställning.

 CoolKid! Öronhuva x10 
1734.00
43 i lager
Gratis frakt
Visar 1 till 40 (av 40 produkter)

Hur undersöks hörseln hos barn?

ÖNH-specialisten tar först en detaljerad titt inuti öronen. Dessutom kan en första hörselundersökning göras med en stämgaffel i konsultationsrummet. Därefter görs en mer omfattande hörselundersökning. Hörselundersökningarna utförs av en ÖNH-läkare, en akoepaedist (anställd som är specialiserad på hörselundersökningar) eller en läkarassistent.

Vad är observationsaudiometri?

Hos barn under 4 år ger ett audiogram med hörlurar nästan aldrig ett tillförlitligt resultat. Genom att göra några ljud till vänster eller höger kan man observera om barnet reagerar. En huvudrörelse, en liten arm som rör sig lite, en blinkning med ögonen, ett ögonblick då barnet stannar upp för att suga på en napp: detta är reaktioner som kan tyda på att barnet kan ha hört något. Det krävs en hel del erfarenhet från forskarens sida för att tolka svaren korrekt, men det kan ge en ganska bra bild av hörselfunktionen.

Vad är visuell belöningsaudiometri för barn?

Ett frifältsaudiogram (utan hörlurar) utförs på barn mellan 6 månader och 1 år genom att lära barnet att reagera på ljud med hjälp av ett visuellt belöningssystem. Om barnet reagerar omedelbart på ett ljud, t.ex. genom att titta i den riktning som ljudet kommer ifrån, belönas barnet med ett tecknat klipp eller genom att tända en docka, häst eller liknande. När barnet inser att det belönas när det reagerar på ljud kan ett ganska tillförlitligt hörseltest utföras.