• Stort sortiment
  • Bästa priser!
  • 30 dagar retur
  • Säker betalning

Hörselkåpor för barn

Skydda dina barns öron med vårt stora sortiment öronproppar som är bekväma och enkla att använda. Med dessa öronproppar kan du förebygga infektioner som kan uppkomma vid kontakt med vatten. Det kan även hjälpa ditt barn att få den sömn de behöver.

Erhåll 5% rabatt via mejl vid din följande beställning.

Visar 1 till 24 (av 24 produkter)

Hur undersöks hörseln hos barn?

ÖNH-specialisten tar först en detaljerad titt inuti öronen. Dessutom kan en första hörselundersökning göras med en stämgaffel i konsultationsrummet. Därefter görs en mer omfattande hörselundersökning. Hörselundersökningarna utförs av en ÖNH-läkare, en akoepaedist (anställd som är specialiserad på hörselundersökningar) eller en läkarassistent.

Vad är observationsaudiometri?

Hos barn under 4 år ger ett audiogram med hörlurar nästan aldrig ett tillförlitligt resultat. Genom att göra några ljud till vänster eller höger kan man observera om barnet reagerar. En huvudrörelse, en liten arm som rör sig lite, en blinkning med ögonen, ett ögonblick då barnet stannar upp för att suga på en napp: detta är reaktioner som kan tyda på att barnet kan ha hört något. Det krävs en hel del erfarenhet från forskarens sida för att tolka svaren korrekt, men det kan ge en ganska bra bild av hörselfunktionen.

Vad är visuell belöningsaudiometri för barn?

Ett frifältsaudiogram (utan hörlurar) utförs på barn mellan 6 månader och 1 år genom att lära barnet att reagera på ljud med hjälp av ett visuellt belöningssystem. Om barnet reagerar omedelbart på ett ljud, t.ex. genom att titta i den riktning som ljudet kommer ifrån, belönas barnet med ett tecknat klipp eller genom att tända en docka, häst eller liknande. När barnet inser att det belönas när det reagerar på ljud kan ett ganska tillförlitligt hörseltest utföras.