Visar 1–24 av 51 resultat

Aktiva hörselskydd

Aktiva hörselskydd, även kallade elektroniska hörselskydd, är hörselskydd som är utformade för att dämpa skadligt buller. Till skillnad från passiva hörselskydd, som bara dämpar ljudet med ett isolerande materialskikt, har aktiva hörselskydd elektroniska komponenter som direkt känner av omgivande buller och producerar en mot-signal för att dämpa ljudet. Detta kallas också aktiv dämpning.

Dessa aktiva hörselskydd är idealiska för personer som arbetar i bullriga miljöer, t.ex. på byggarbetsplatser, fabriker eller flygplatser, eftersom de ger ett effektivt hörselskydd samtidigt som de möjliggör kommunikation och komfort.

Vi erbjuder hörselskydd från välkända märken som 3M Peltor, Sordin och Hellberg. Dessa märken är kända över hela världen för sin höga kvalitet och tillförlitlighet.


Aktiva hörselkåpor förklaras

Med allt externt buller som vi möter varje dag är det viktigt att förstå hur känsliga våra öron har blivit för dess farliga effekter. Oavsett om vi sitter på ett flygplan till vår favoritsemesterdestination eller arbetar med tunga maskiner behöver våra öron rätt skydd för att klara av en bullrig miljö. 

Vad är aktiva hörselkåpor?

Aktiva hörselskydd är hörselskydd som inte bara dämpar passivt buller utan också aktivt minskar buller. En hörselskyddsmask med aktiv dämpning är en typ av hörselskydd som dämpar ljudet genom elektroniska filter. Dessa filter arbetar med en mikrofon som tar upp omgivande ljud och skickar det till en processor. Processorn analyserar ljudet och justerar sedan dämpningen genom högtalare som motverkar ljudvågorna. Allt detta sker inom millisekunder, vilket innebär att hörselkåpan kontinuerligt kan dämpa ljudet beroende på de omgivande förhållandena. Aktiva hörselskydd är ofta användbara för personer som arbetar i bullriga miljöer, t.ex. på en byggarbetsplats eller i en industriell miljö, där det är viktigt att kunna kommunicera med andra samtidigt som ljudet fortfarande är dämpat.

Var används elektroniska hörselskydd?

Elektroniska (aktiva) hörselskydd används ofta i miljöer där det finns höga decibelnivåer eller omgivande ljudnivåer som kan vara irriterande eller störande. Det kan handla om miljöer som byggarbetsplatser, industriverkstäder, musikevenemang, idrottstävlingar och fyrverkerier. Elektroniska hörselskydd är utformade för att skydda örat från skadliga ljudnivåer, samtidigt som de förstärker det omgivande ljudet så att användaren fortfarande kan kommunicera och höra vad som händer runt omkring honom.

Används aktiva hörselskydd också ofta vid jakt och skytte?

Ja, aktiva hörselkåpor används ofta vid jakt och skytte. Dessa hörselskydd har en mikrofon som fångar upp ljudet och skickar det till en elektronisk processor, som sedan bearbetar ljudet och skickar det tillbaka till hörselskydden. Detta gör att hörselskydden kan dämpa ljudet när det är för högt, utan att användaren känner att ljudet är helt blockerat. Detta gör dem idealiska för användning i bullriga miljöer, t.ex. vid jakt eller skytte, eftersom de gör det möjligt för användaren att fortsätta kommunicera och lyssna på omgivande ljud, samtidigt som de skyddar hörseln från skadliga ljudnivåer. Ett exempel på en bra hörselskyddshjälm för jakt med aktiv dämpning är Sordin Supreme Pro X.

Är bullerdämpande hörselkåpor samma sak som aktiva hörselkåpor?

Hörlurar och aktiva hörselkåpor är båda utformade för att minska buller, men de används på olika sätt. Hörlurar med brusreducering är avsedda att bäras när man lyssnar på musik eller annat ljud, medan aktiva hörselskydd är avsedda att bäras när man arbetar i bullriga miljöer för att skydda hörseln.

Hörlurar med brusreducering fungerar genom att de känner av omgivande buller och producerar en mot-signal som upphäver ljudet. De är användbara för personer som vill lyssna på musik eller ljud utan att distraheras av bakgrundsljud, t.ex. på ett flygplan eller på en trafikerad gata.

Aktiva hörselskydd fungerar på liknande sätt, men de är särskilt utformade för att användas vid arbete i bullriga miljöer för att skydda hörseln. De är ofta utrustade med en mikrofon och en högtalare för att upptäcka omgivande buller och producera en mot-signal för att minska bullret.

Aktiva hörselskydd är idealiska för industriella tillämpningar med hög ljudnivå, eftersom de skyddar hörseln från skadligt buller. De är också användbara för arbetstagare som kommunicerar mycket, eftersom den inbyggda mikrofonen och högtalaren kan användas för att kommunicera med andra medan ljudet fortfarande är dämpat. Aktiva hörselskydd är därför ett bra alternativ för personer som arbetar i bullriga miljöer, till exempel på en byggarbetsplats eller i en industriell miljö.)