Visar 1–24 av 31 resultat

Hörselkåpor för barn

Barn utsätts regelbundet för förstärkta ljud alltför snabbt. Det är därför mycket viktigt att barn bär hörselkåpor i bullriga miljöer. Förstärkta ljud kan till exempel förekomma på en musikfestival, under bil- eller motorcykeltävlingar eller andra typer av evenemang.

Öronhuvor kan också hjälpa barn att bättre koncentrera sig i skolan. För barn från tre till tolv år rekommenderar vi att du använder öronkapslar. Förutom öronmuggar för barn erbjuder vi också barns öronproppar. Barn äldre än tolv år kan överväga att använda öronkåpor, öronproppar. Letar du efter ditt barn för skydd mot höga ljud, mot vatten eller mot en bullrig klasskamrat? Öronpropp.se har lämpliga hörselskydd för barn i sitt sortiment!


Vad är bra hörselskydd för barn?

Vi kan rekommendera ett antal hörselkåpor för barn. Dessa hörselskydd för barn kan delas in i olika åldrar. Det finns till exempel olika hörselskyddsprodukter för spädbarn och småbarn än för barn. 

För spädbarn

 • Alpine Muffy Baby: Alpine Muffy Baby är en högkvalitativ hörselkåpa för barn från märket Alpine. Denna öronmussla är utformad för en baby från 6 månader till 2 år gammal. Delarna i hörselskyddet kan bytas ut. Huvudbandet är mjukt vadderat för komfort.
 • EM's Hörselskydd: EM's erbjuder ett brett utbud av färgglada öronskydd för barn. EM's öronmössor för bebisar är lämpliga för bebisar mellan 3 och 24 månader gamla.

För barn

 • Peltor Kid: Peltor Kid Earmuffs är den perfekta presenten för alla barn! Hörselskyddet kan enkelt justeras till alla huvudstorlekar och former och hörselskyddet är mycket bekvämt tack vare det mjuka huvudbandet. Den finns i grönt och rosa och finns för både pojkar och flickor.
 • Jippie's Öronmössa för barn: Öronskydd för barn av märket Jippie's finns i många olika färger. Det är därför extra roligt och häftigt för barn att bära hörselkåpor. Dessa öronskydd har ett SNR-värde på 27 decibel och ger därmed ett optimalt skydd mot höga ljud.

Varför behöver barn öronproppar?

Barns hörsel är mer sårbar än vuxnas eftersom den fortfarande utvecklas. Detta innebär att barns hörsel är mer känslig för skador än vuxnas hörsel. Dessutom har barn en naturligt högre tolerans för höga ljud, vilket innebär att de tenderar att utsättas för höga ljud under längre tid innan de känner att det är för högt. Detta kan öka risken för hörselskador. Hörselskydd för barn behövs för att skydda barnens hörsel från höga ljud som kan skada deras hörsel. Hörselskydd (bestående av öronproppar eller hörselkåpor) används t.ex. vid aktiviteter där det förekommer höga ljud. Till exempel när man går på en konsert eller ett sportevenemang. Långvarig exponering för höga ljud kan öka risken för hörselskador, även om exponeringen är kortvarig. Användning av hörselskydd för barn kan minska risken för hörselskador och skydda barnets hörselhälsa.

När ska barn ha öronproppar eller hörselkåpor?

Hörselskydd för barn kan rekommenderas för barn som utsätts för höga ljud som varar i mer än 15 minuter eller där ljudnivån överstiger 80 decibel.

Är öronproppar eller hörselskydd för barn säkra?

II allmänhet är öronproppar och hörselskydd för barn säkra att använda när de används och underhålls på rätt sätt. När du väljer öronproppar eller hörselskydd till ditt barn är det viktigt att tänka på om produkterna är lämpliga för barnets ålder och behov och om de är bekväma att bära. Ett barns öron är otroligt ömtåliga. Det är därför som öronproppar för barn, som t.ex. Alpine Muffy Baby En perfekt lösning för spädbarn och småbarn. Produkten har ett mjukt och elastiskt huvudband som förhindrar tryck på huvudet. Den Peltor Kid är en öronskydd för barn som passar för barn från 6 års ålder. Dessa hörselskydd för barn är lätta att justera och har ett mjukt huvudband så att hörselskyddet känns bekvämt.

Hur kan jag se till att mitt barn bär öronproppar eller hörselkåpor?

Det finns några sätt att se till att ditt barn bär öronproppar eller hörselkåpor:

 1. Gör klart varför det är viktigt att bära öronproppar eller öronskydd för barn. Förklara att öronpropparna eller hörselkåporna ser till att ditt barns hörsel skyddas från farliga och höga ljud.

 2. Gör det roligt att bära öronproppar eller hörselkåpor. Försök till exempel att välja öronproppar och hörselkåpor i roliga färger eller med roliga tryck. Titta till exempel på hörselkåporna från Banz hörselskydd

 3. Ge ditt barn tid att vänja sig vid att bära öronproppar eller hörselkåpor. Låt ditt barn vänja sig vid att bära öronpropparna eller hörselkåporna under kortare perioder först innan du förväntar dig att barnet ska bära dem under längre perioder.

 4. Gör det lätt för ditt barn att använda öronproppar eller hörselkåpor. Se till att öronpropparna eller hörselkåporna är lätta att sätta in och ta av och se till att de alltid finns inom räckhåll när de behövs.

 5. Var konsekvent. Visa ditt barn att det är viktigt att bära öronproppar eller hörselkåpor genom att själv bära dem när det behövs. Detta kan hjälpa dem att förstå vikten av att bära öronproppar eller hörselkåpor. Det är också bra att diskutera detta med skolan, eftersom de kan hjälpa till med koncentrationen i klassen.

 6. Belöna det beteende du vill se. Låt ditt barn veta att du är stolt över det när det bär öronproppar eller hörselkåpor och ge det en liten belöning när det gör det. Detta kan bidra till att skapa positiva associationer till att bära öronpropparna eller hörselkåporna.

Hur förvarar jag mitt barns öronproppar eller hörselskydd på ett hygieniskt sätt?

Det finns flera sätt att förvara ditt barns öronproppar eller hörselkåpor på ett hygieniskt sätt.:

 1. Använd regelbundet förvaringsväska för öronproppar eller en förvaringslåda för hörselkåpor för att förvara dessa produkter när de inte används. Detta kan hjälpa till att hålla öronpropparna eller hörselkåporna rena och säkra..

 2. Rengör öronpropparna eller hörselkåporna regelbundet. Använd mild tvål och varmt vatten för att rengöra öronpropparna eller hörselkåporna och låt dem sedan torka ordentligt innan du förvarar dem.

 3. Undvik att använda kemiska rengöringsmedel eller andra ämnen för att rengöra öronpropparna och hörselkåporna, eftersom dessa produkter kan orsaka skador eller utlösa allergiska reaktioner.

 4. Kontrollera regelbundet om ditt barns öronproppar eller hörselkåpor är skadade eller har börjat slitas och byt ut dem vid behov. På så sätt kan du se till att öronpropparna eller hörselkåporna är i gott skick och fortsätter att skydda ditt barns hörsel på ett effektivt sätt.

Hur ofta ska mitt barns öronproppar eller hörselskydd bytas ut?

Det rekommenderas att byta ut ditt barns öronproppar eller hörselskydd var sjätte till tolfte månad, beroende på hur ofta de används och hur väl de underhålls. Om ditt barn använder öronpropparna eller hörselkåporna regelbundet eller om de visar tecken på slitage, t.ex. sprickor, skador eller missfärgning, kan det vara nödvändigt att byta ut dem tidigare. Det rekommenderas också att byta ut öronpropparna eller hörselkåporna om ditt barn har en allergisk reaktion mot de material som öronpropparna eller hörselkåporna är tillverkade av. Om du är osäker på när du ska byta ut ditt barns öronproppar eller hörselkåpor, kontakta din läkare för råd.

Varför köpa hörlurar till skolan?

Det kan bli stökigt i klassen. Barn som skriker, ljud från utsidan och läraren som pratar högt. Ibland är det också trevligt att arbeta med sina skoluppgifter i full koncentration. Hörselskydd har en reducerande dämpning på upp till 30 decibel. Detta gör det möjligt för ditt barn att arbeta med sina skoluppgifter i fullständig tystnad och koncentration. Det finns alltså flera fördelar med att köpa hörlurar till ditt barn i skolan. Det händer också ibland att två olika klasser befinner sig i ett klassrum. Då är den ena gruppen upptagen med skolarbete medan den andra gruppen undervisas av läraren. Vid sådana tillfällen kan hörselkåpor också vara en bra lösning.

Köp skolhörlurar

Hörselskydd blir allt vanligare i grund- och gymnasieskolor. Öronproppar hamnar också regelbundet på skolbänkarna. När allt kommer omkring gynnas både lärare och elever av en tyst arbetsmiljö. Forskning har visat att öronproppar i hög grad gynnar barnens koncentration. Och ett tyst barn kan se fram emot ett bättre betyg i slutet av året. I den här kategorin hittar du både hörselskydd och öronproppar från märken som Alpine Hearing Protection, Peltor Kid, Silenta, Banz, Jippie's och Mack's.

Var kan jag hitta mer information om hur jag väljer öronproppar eller hörselskydd för mitt barn?

Har du fler frågor och/eller en kommentar om hörselskydd för barn? Ta då gärna kontakt med en av våra specialister eller besök oss på audicien.