Visar 1–24 av 40 resultat

Passiva hörselskydd

Passiva hörselskydd kan användas på alla tänkbara platser där det förekommer mycket buller. Den passiva hörselskyddet ser till att bullret reduceras till en säker nivå. Hörselskydd varierar i dämpningsvärde, vikt, robusthet och passform. Tveka inte att kontakta oss för att hitta rätt hörselskydd. I den här kategorin hittar du öronskydd av hög kvalitet från varumärken som 3M Peltor, Howard Leight, Silenta och Alpine Hearing Protection.

Vi säljer även hörselskydd för barn och babyhörselskydd för småbarn.


Passiva hörselkåpor förklaras

Passiva hörselskydd är en vanlig typ av hörselskydd. De är bekväma och lätta att använda. De fungerar som en barriär mot dina öron för att dämpa ljudet som kommer in och skydda din hörsel från skador. Vårt urval av passiva hörselskydd kan användas i en mängd olika tillämpningar och miljöer, t.ex. i hem- och garageprojekt, vid jakt och till och med som hörselskydd för barn.

Vad är passiva hörselkåpor?

Passiva hörselskydd är hörselskydd som inte innehåller någon aktiv bullerdämpande mekanism. De används för att förhindra att buller kommer in i bärarens öron. De fungerar genom att de använder sig av det material de är tillverkade av för att absorbera ljudet. Detta kan bidra till att minska mängden buller som bäraren hör, men de är inte lika effektiva som aktiva hörselskydd, som använder elektroniska komponenter för att minska bullret. Passiva hörselskydd är ett bra alternativ för personer som ibland utsätts för höga ljudnivåer och för vilka den extra kostnaden och vikten av aktiva hörselkåpor är inte nödvändiga.. De är också ett bra alternativ för personer som letar efter en budgetvänlig lösning för ljudskydd.

Vad är skillnaden mellan aktiva och passiva hörselkåpor?

Det finns några viktiga skillnader mellan aktiva och passiva hörselkåpor:

 • Aktiv kontra passiv: Aktiva hörselskydd innehåller elektroniska komponenter som reducerar ljudet, medan passiva hörselskydd endast absorberar ljudet på grund av absorptionsförmågan hos det material de är tillverkade av.
 • Minskning av buller: Aktiva hörselskydd är vanligtvis effektivare när det gäller att minska buller än passiva hörselskydd. Detta beror på att de har elektroniska komponenter som minskar buller, medan passiva hörselskydd endast absorberar ljud.
 • Kostnad: Aktiva hörselskydd är vanligtvis dyrare än passiva hörselskydd på grund av de elektroniska komponenter de innehåller.
 • Vikt: Aktiva hörselkåpor tenderar att vara tyngre än passiva hörselkåpor på grund av de elektroniska komponenter de innehåller.
 • Batterier: Aktiva hörselskydd behöver ofta batterier för att fungera, medan passiva hörselskydd inte behöver det.
 • Syfte med användningen: Aktiva hörselskydd är vanligtvis mer lämpliga för personer som regelbundet utsätts för (plötsligt) höga ljudnivåer. Passiva hörselskydd är lämpligare för personer som t.ex. inte behöver kommunicera med andra eller inte behöver hantera mycket höga ljudnivåer. 

Vad ska jag tänka på när jag väljer en passiv hörselkåpa?

Det finns många bra passiva hörselkåpor på marknaden. Vilken som är bäst för dig beror på dina specifika behov och preferenser. Här är några faktorer att ta hänsyn till när du väljer passiva hörselkåpor:

 • Absorption: Välj hörselkåpor med hög absorptionseffektivitet för att absorbera det mesta av bullret.
 • Komfort: Välj hörselkåpor med bra passform och bekvämt material för att kunna bära dem bekvämt under längre perioder.
 • Kvalitet: Välj hörselkåpor av god kvalitet med en robust konstruktion för att de ska hålla längre.
 • Syfte med användningen: Tänk på vad du ska använda hörselkåporna till och välj hörselkåpor som lämpar sig för den specifika miljön.
 • Pris: Tänk på din budget och välj hörselkåpor som ligger inom din prisklass, men kom ihåg att billigare hörselkåpor ibland kan vara av sämre kvalitet.

Det finns många olika märken och modeller av passiva hörselkåpor på marknaden, så det är en bra idé att undersöka och jämföra olika alternativ för att se vad som passar dig bäst. En av våra mest valda passiva modeller är hörselkåporna från 3M Peltor, som t.ex. 3M Peltor Optime III Om den 3M Peltor X5A

Kan jag gå på jakt med en passiv hörselkåpa?

Ja, passiva hörselskydd kan användas vid jakt för att dämpa ljudet av skottlossning. De fungerar genom att de absorberar ljudet med hjälp av det material som de är tillverkade av. Detta kan bidra till att minska mängden buller som du hör och skydda din hörsel från att skadas av ljudet från skottlossning.

Tänk dock på att passiva hörselskydd är mindre effektiva än aktiva hörselskydd när det gäller att minska buller eftersom de inte innehåller elektroniska komponenter som minskar buller. Om du regelbundet utsätts för höga bullernivåer, till exempel vid jakt, kan det vara värt att överväga att investera i aktiva hörselskydd för att minska bullret mer.