Visar alla 14 resultat

Öronproppar flyg

Öronproppar för flyg är speciellt utformade för att minska buller på planet och skydda din hörsel under långa flygningar. Dessa typer av öronproppar är perfekta för resenärer som lider av buller eller tryck i öronen. Hos oss hittar du ett brett urval av de bästa flygplansöronpropparna från välkända märken som Alpine, Ohropax och Pluggerz.


Vad är skillnaden mellan vanliga öronproppar och öronproppar för flygresor?

Flygöronproppar är inte riktigt samma sak som vanliga öronproppar och används i olika situationer. Till skillnad från vanliga öronproppar, som främst bärs för att dämpa höga omgivningsljud för att förhindra hörselskador, bärs flygöronproppar för att förhindra öronvärk på planet på grund av tryckskillnader i öronen.

Flygöronproppar innehåller ofta särskilda filter som säkerställer att inget tryck byggs upp i öronen. Detta förhindrar öronsmärta och öronknäppning. Förutom att förebygga öronsmärta lyckas flygplansöronproppar också dämpa omgivande buller avsevärt. Det blir alltså mindre störningar från buller runt omkring bäraren. Bullerdämpning är dock inte huvudsyftet med öronproppar för flygplan. Flygplansöronproppar minskar bullret mindre än vanliga öronproppar och kan därför inte ersätta dem.