Visar alla 21 resultat

Öronproppar för konserter

På konserter ökar risken för hörselskador på grund av den överväldigande ljudvolymen. Utan lämpligt skydd kan besökarna drabbas av trötthet och tinnitus efter evenemanget. Det är viktigt att veta att exponering för höga ljud kan leda till permanenta hörselskador på lång sikt. Lyckligtvis finns det öronproppar för konserter som minskar bullret utan att äventyra musikens kvalitet och utan att göra konversationer obegripliga. Alpine PartyPlug, Pluggerz Music Premium och Noizezz Plug & Play Green är populära alternativ!


Är det nödvändigt med hörselskydd för konserter?

Decibelnivån i ett genomsnittligt konserthus i Nederländerna ligger mellan 95 och 103 decibel. Om du skulle lyssna på en decibelnivå på 80 i åtta timmar finns det redan en risk för hörselskador. Varje 3 decibel efter 80 är redan halva tiden innan du når denna risk. Vid en konsert med 100 decibel riskerar du att få hörselskador efter 5 minuter utan hörselskyddskonsert.

Hur reducerar öronproppar för konserter buller utan att förstöra musiken?

Öronproppar för konserter är speciellt utformade för att minska ljudnivån från musik utan att förstöra musikens kvalitet. Detta uppnås genom att använda filter som reducerar specifika frekvenser medan andra frekvenser lämnas intakta.

Filtren i öronpropparna är skräddarsydda för musikindustrin och bevarar musikens kvalitet samtidigt som de minskar bullernivån på ett säkert sätt. Detta gör att du kan njuta av musik vid en ljudnivå som inte är skadlig för din hörsel, utan att kompromissa med musikens kvalitet.

Hur förvarar jag mina hörlurar på rätt sätt?

Det finns flera sätt att förvara dina hörlurar på rätt sätt. Många av de hörlurar vi säljer levereras med ett förvaringsfodral där du kan förvara hörlurarna på ett säkert sätt. Detta fodral skyddar öronpropparna från damm, smuts och skador under transport eller när de inte används.

Dessutom kan du köpa förvaringsväskor separat från oss. Det är viktigt att förvara dina konsertöronproppar i en ren och säker miljö för att förlänga deras livslängd och prestanda.

Det rekommenderas också att du rengör öronpropparna noggrant med en mjuk trasa efter användning och förvarar dem på ett torrt ställe.