Visar 1–24 av 32 resultat

Öronproppar sova

Köper du öronproppar för sömn? Vi har ett komplett sortiment av öronproppar för sömn. Idealiska för en snarkande partner eller ljud under sömnen; alla orsaker som kan orsaka dålig sömn. Vi rekommenderar att du alltid tittar noga på dämpning, komfort och passform. För att avgöra vilken sömnöronpropp som är bäst för dig personligen har vi satt ihop testkit med öronproppar utöver vårt stora utbud av sömnöronproppar. På så sätt kan du prova olika öronproppar och ta reda på vilken som fungerar bäst under natten.

Vi vet hur irriterande det kan vara när din sömn störs av en snarkande partner. Därför har vi också speciella sömnöronproppar mot snarkning.


Vad är öronproppar för sömn?

Sömnpluggar är öronproppar för sömn som används för att dämpa ljud eller buller. Irriterande ljud som snarkning eller passerande bilar kan dämpas med sömnproppar. De flesta sömnöronproppar är skumöronproppar eller filteröronproppar. Filteröronproppar filtrerar bort störande ljud. Viktiga ljud, till exempel din väckarklocka, förstärks dock. När du sätter i öronproppar kan du inte förvänta dig fullständig tystnad med dessa. Du kommer utan tvekan att höra något, men det kommer att vara till stor del dämpat.

Hur ofta ska jag byta ut mina öronproppar?

Det rekommenderas att förlänga livslängden på sömnpluggar genom att underhålla och rengöra dem enligt tillverkarens rekommendationer. Hur ofta du bör byta ut dina öronproppar beror på typen av öronproppar och hur ofta du använder dem.

  • Öronproppar av skum kan till exempel torka ut efter några användningstillfällen och förlora sin form. De bör därför bytas ut regelbundet, vanligtvis efter några dagar till en vecka, beroende på hur ofta de används.
  • Öronproppar av silikon är vanligtvis mer hållbara än öronproppar av skum och kan hålla längre. De måste dock också bytas ut regelbundet, vanligtvis efter några månader till ett år, beroende på hur ofta de används.
  • Filter-sömnöronproppar kan underhållas väl genom att rengöra dem då och då enligt tillverkarens rekommendationer. Du kan göra detta till exempel med ett rengöringsset från Kendal. Hur ofta du bör byta ut dina öronproppar beror på typen av öronproppar och hur ofta du använder dem. Vissa öronproppar med filter för sömn, till exempel Noizezz Sleep öronproppar, är tillverkade av silikon och har ett särskilt filter som dämpar omgivande ljud utan att blockera naturliga ljud. Dessa öronproppar är vanligtvis mer hållbara än öronproppar av skum och kan hålla längre. De måste dock också bytas ut regelbundet, vanligtvis efter några månader till ett år, beroende på hur ofta de används.
  • Skräddarsydda öronproppar eller otoplastik är vanligtvis det mest hållbara alternativet, men de måste rengöras regelbundet för att förbli hygieniska. Livslängden kan variera från några år till några decennier, beroende på hur ofta de används och hur väl de underhålls.