• Stort sortiment
 • Bästa priser!
 • 30 dagar retur
 • Säker betalning

Öronproppar sova: Sov bättre och slipp störande ljud på natten!

Letar du efter bra öronproppar sova? Antalet personer med sömnproblem ökar. Sömnproblem kan uppstå på grund av att människor väcks av buller. De kan väckas av en rörlig partner, gråtande barn eller till och med snarkande. De orsakas ofta av en kombination av faktorer som miljöbuller, medicinska tillstånd och livsstilsval. Öronproppar kan hjälpa till att dämpa buller under sömnen. 

Öronproppar är ett populärt sätt att blockera buller. De finns i många olika former och storlekar, så du kan lätt hitta ett par som passar bekvämt i dina öron. Öronproppar förseglar din hörselgång mot ljud utifrån. Detta minskar volymen av ljud som når dina trumhinnor. 

Vi säljer en mängd olika hörselskydd för en god natts sömn. Tänk på skumproppar med hög dämpning, öronproppar som bara filtrerar störande ljud eller formbara proppar som inte faller ur örat när du sover. 

Erhåll 5% rabatt via mejl vid din följande beställning.

Visar 1 till 39 (av 39 produkter)

Vad ska du vara uppmärksam på när du köper öronproppar för sömn?

När du väljer sömnpluggar är det viktigt att ta hänsyn till de olika egenskaperna och kännetecknen hos dessa artiklar. Vissa öronproppar skyddar mot ljud utifrån, medan andra kan hjälpa dig att få en god natts sömn. De bästa öronpropparna för sömn bör ha en bekväm och mjuk passform och bör inte orsaka obehag. Behöver du hjälp med att hitta rätt öronproppar? Kontakta då en av våra hörselskyddsspecialister utan förpliktelse!

Vilka öronproppar du väljer beror på dina preferenser och behov. Om du till exempel vill ha den mest naturliga bullerdämpningen ska du välja öronproppar av skum, eftersom de blockerar mer ljud än andra typer av öronproppar. Å andra sidan kan de vara obekväma om de placeras för långt in i hörselgången. Öronproppar silikon passar bättre för personer som sover på sidan eller om du vill bära dem på natten utan att det orsakar obehag.

Om du ska sova med öronproppar för första gången kan det förstås ta lite tid att vänja sig vid det. Om du aldrig har använt dem tidigare rekommenderar vi att du börjar med engångsöronproppar. De är relativt billiga och bekväma. Vi har också utvecklat ett särskilt testkit så att du kan prova alla olika typer av öronproppar. Du hittar dem här.

Vilka är bra öronproppar för att sova?

Vill du ha en god natts sömn? Då rekommenderar vi våra sex produkter nedan. Det finns både skum- och filteröronproppar och de har alla ett gemensamt mål: de hjälper dig att sova gott! 

Alpine SleepSoft (filter öronpropp)

En av våra mest sålda sömnpluggar är Alpine SleepSoft. Alpine är specialister på hörselskydd och det märks. Dessa öronproppar är en nödvändig följeslagare för alla som vill ha en god natts sömn. Den minskar störande omgivningsljud som snarkningar, buller från grannar eller trafikljud. De speciella filtren hindrar hjärnan från att uppfatta ljudet av en väckarklocka, väckarklockan eller andra liknande ljud. Det mjuka materialet och de mjuka öronpropparna gör att de sitter bekvämt i öronen hela natten. Perfekt för: 

 • Sovande
 • Snarkande partner
 • Koncentration
 • Powernap

Ear Classic (öronpropp av skumplast)

Denna produkt är från 3M och är allmänt känd som de klassiska öronpropparna. Dessa bullerstoppare finns på nästan alla apotek. 3M Ear Classic öronpropparna är lämpliga för sovande personer, men är också perfekta för bullriga miljöer som konserter, sportevenemang, biltävlingar, gräsklippning och andra situationer med höga decibelnivåer. 3M's Ear Classic öronproppar har ett mjukt skum som återhämtar sig långsamt och ger komfort med hög ljuddämpning under lång tid. De är gjutna av en enda bit polymer av hög kvalitet, vilket gör dem lätta att använda och hygieniska (inga två delar som passar ihop). Mikrofiltrering avlägsnar smuts och andra föroreningar från öronpropparna. Perfekt för:

 • Sömn
 • Arbete som kräver permanent hörselskydd

3M Ear Soft FX (öronpropp av skum)

Denna öronpropp kommer också från amerikanska 3M och anses vara den mest dämpande öronproppen i världen. De har en ljudreduktion på 39 decibel! Ear Soft FX öronproppar är tillverkade av ett smidigt, hygieniskt skum som ger en bra passform och ökad komfort. Krama ihop dem, rulla dem i fingrarna och för in dem i örat. Det är så enkelt att sätta i dem för att få en perfekt passform som håller hela dagen. När de rullas ihop för att bilda flänsen gör den här öronproppen av mjukt skum det enkelt att sätta in den och ger en utmärkt passform som inte faller ut. Perfekt för:

 • Människor som sover på sidan
 • För en djup nattsömn

Alpine SleepDeep (filter öronpropp)

Är du redo för den mest bekväma sömnen någonsin? Dessa öronproppar från Alpine är den senaste generationen av sömnöronproppar. Alpine SleepDeep öronproppar är den nya generationen av sömnöronproppar. De är gjorda för att passa perfekt i örat och ger maximal dämpning av omgivande ljud och snarkning. Det innebär att du kan få en god natts sömn för att få en oavbruten återhämtning. Den ovala formen på SleepDeep-öronpropparna är ergonomiskt utformad för att passa alla. Rengöringen är enkel och problemfri eftersom de är 100 % återanvändbara och tillverkade av material av högsta kvalitet. Perfekt för:
 • Människor som sover på sidan
 • För en djup nattsömn

Noizezz (filterörpropp)

En öronpropp som är bekvämare än skum? Ja. Noizezz Sleep Earplugs är mjuka och du märker inte ens att du har dem på dig. De här öronpropparna från Noizezz är tillverkade av ett mjukt silikonmaterial som anpassar sig till formen på din hörselgång för en perfekt passform. Varje gång du använder Noizezz blir det bättre än tidigare. De är återanvändbara, så ta väl hand om dem - tvätta och torka dem efter varje användning. De supermjuka öronpropparna i silikon finns i fyra olika storlekar: liten, medium, stor och extra stor för en skräddarsydd passform. De här öronpropparna är tillräckligt bekväma för att du ska kunna sova hela natten, men tillräckligt robusta för att blockera de irriterande ljud som håller dig vaken på natten. Perfekt för:
 • Människor som sover på sidan
 • Snarkande partner

Vad är bullerdämpande öronproppar?

Ljuddämpande öronproppar blockerar eller reducerar buller för att skydda öronen. De kallas också bullerdämpande öronproppar och kan användas i olika typer av situationer. Man skiljer också mellan passiv brusreducering och aktiv brusreducering. Se nedan för de två skillnaderna:

Aktiv bullerreducering: Detta är en bullerreducering med en elektronisk anordning som kan upptäcka höga ljudnivåer och på så sätt direkt skydda användaren från höga ljud. Aktiv bullerreducering används ofta i industriella miljöer eller i byggbranschen där plötsliga höga ljud kan förekomma. Det skyddar hörseln väl. 
Passiv bullerreducering: Detta är en bullerreducering utan elektronik och skyddar endast hörseln genom motsvarande decibelreducering.  

Vilka är för närvarande de bästa öronpropparna för Människor som sover på sidan?

Öronproppar är en bra lösning om du sover i en bullrig miljö. De skyddar din hörsel och gör att du kan sova i lugn och ro. Det kan dock vara obekvämt att sova med öronproppar om du sover på sidan. Om du sover med öronproppar och regelbundet ligger på ena örat kan vissa öronproppar börja klämma eller inte sitta bekvämt i dina öron. Därför har man utvecklat speciella öronproppar för människor som sover på sidan. 

En av de bästa öronpropparna för Människor som sover på sidan är Alpine SleepSoft filteröronproppar. Dessa öronproppar har särskilt mjuka filter och är bland annat speciellt utvecklade för sidosovare. En nyare variant från Alpine är Alpine SleepDeep. De här filterörpropparna har en ännu bättre dämpning än SleepSoft och är också bra för sidosovare. 

Vilka är de bästa hörselskydden mot snarkande ljud?

Snarkning är ett vanligt problem. Många partners lider av snarkning, vilket kan förstöra relationer. Om du använder hörselskydd kan du få din partners snarkning att verka mindre högljudd. De kommer aldrig att stoppa ljuden helt, eftersom en snarkande partner kan göra snarkningsljud på upp till 95 decibel. Så en 25-decibel dämpande öronpropp kommer inte att stoppa ljudet helt och hållet.

Snarkning orsakas av en blockerad luftväg. Som ett resultat av detta dras den mjuka gommen och gomben nedåt och blockerar delvis luftvägarna under sömnen. Det finns olika typer av hörselskydd mot snarkning på marknaden och dessa kommer att hjälpa dig att få en bättre nattsömn:
 • Alpine SleepSoft
 • Noizezz öronproppar 
 • Alpine SleepDeep 
 • Ear Soft FX 

Var kan jag köpa Kruidvat's Noise Stoppers för sömn?

Kruidvat har sitt eget märke av öronproppar: Herriestoppers. Det här är de gula öronpropparna i skumplast som du ser överallt. Detta är dock bara Ear Classic öronproppar. Vi säljer dem också i påsar med 25 stycken eller i dispenserlådor med 250 par. Du kommer att se att de är desamma och många gånger billigare hos oss.

Varför hör jag fortfarande så mycket buller med sömnpluggar?

Vi måste verkligen hantera dina förväntningar.... Sömnpluggar med filter är inte gjorda för att dämpa allt ljud. Filtren dämpar inte en stor mängd, utan snarare de störande ljuden, ofta i de låga tonerna. Väckarklockor, trafik, bebisar och liknande ljud kommer (beroende på hur djupt du sover) fortfarande att vara ganska hörbara. Om du tycker att det här är störande kanske du kan prova vår påse med öronproppar. Det finns verkligen massor av skum där att prova. Förhoppningsvis kan du sova med öronproppar då!